Reiteshi

Mar 30th

Reiteshul este o bunatate asemanatoare langosului, dar nu absoarbe asa mult ulei. Ciudatenia este ca  denumirea  provine din cuvantul maghiar “retes” care inseamna strudel. Denumirea a fost probabil preluata datorita ingredientelor identice, desi  prepararea se face altfel, finalizand cu prajirea aluatului, nu cu coacerea lui.

Ingrediente:

  • 700 gr faina
  • o cana lapte
  • doua oua
  • o lingura de ulei
  • sare

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat nu foarte vartos. Se lasa la odihnit 15 minute. Se intinde cat se poate de subtire, se unge cu ulei si se ruleaza. Se taie ruloul  in 10 bucati,  se intinde fiecare bucata cu sucitorul si se prajesc in mult ulei. Se servesc cu zahar, cu dulceata, cu miere sau simpli.

O alta varianta este sa se puna umplutura de dulceata sau  branza pe jumatate de reitesh, se pliaza, se preseaza marginile si se prajeste in ulei.

Miha, de care vrei?